Σωτηρούλα Ευθυμιάδου - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΓΡΟΤΙΣΣΑΣ



Η «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑΣ ΑΓΡΟΤΙΣΣΑΣ» καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 18 Δεκεμβρίου 2007 και από τότε γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Οκτωβρίου, για να υπενθυμίζει τη συμβολή της γυναίκας στην αγροτική παραγωγή και την αγροτική κοινωνία εν γένει, αλλά και τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει.

Την 15η του Οκτώβρη, που είναι και η παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Τροφίμων, τιμούμε την γυναίκα αγρότισσα, έχοντας σκοπό να αναδειχθεί ο ρόλος των γυναικών της υπαίθρου στην παραγωγή τροφίμων και στην επισιτιστική ασφάλεια.

Άραγε έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσες θέσεις εργασίας μπορεί να καλύψει μία γυναίκα που απασχολείται στον αγροτικό τομέα; Μια γυναίκα που μπορεί και ποτίζει, καλλιεργεί, σπέρνει, θερίζει, μια γυναίκα που τρυγάει, παρασκευάζει, συσκευάζει, εκτρέφει, τυροκομεί, τυποποιεί, προωθεί κ.ά. ξεκινώντας πριν χαράξει ο ήλιος την αυγή; Παράλληλα σε πόσους ρόλους μπορεί να πρωταγωνιστεί ως σύντροφος, μητέρα, κόρη, αδερφή, γιαγιά, φίλη κ.ά. και πόσους ανθρώπους μπορεί να φροντίσει;



Η Ελληνίδα Αγρότισσα εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 12 μήνες το χρόνο, με ήλιο, με βροχή, με χιόνια, με αέρα. Ζει και μεγαλουργεί στην ύπαιθρο ως επί το πλείστον και ο κόπος της αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και οικογένειας . Αποτελεί τον αθόρυβο ήρωα της υπαίθρου αιώνες τώρα! Τελευταία κατάφερε να έρθει πάλι στην επιφάνεια, να γίνει θα λέγαμε ισότιμος μέτοχος αλλά και πρωτοπόρος στην προσπάθεια για την παραγωγή και τη διακίνηση ποιοτικών αγροτικών προϊόντων. Η δράση της αδιαμφισβήτητα ήταν και είναι πολύτιμη. Ο ρόλος της στην πάροδο του χρόνου αναδεικνύεται περισσότερο καίριος, πολύπλευρος και πολυδύναμος.



Η γυναίκα της υπαίθρου - η αγρότισσα της Περιφέρειας και μη - κάθε ηλικίας, προσφέρει πολυεπίπεδα στην οικογένεια και την οικονομία. Δίνει καθημερινά το δικό της αδιάκοπο αγώνα, ως αφανής ήρωας, κουρασμένη μεν αλλά με μεγάλη αξιοπρέπεια και μεγάλη προσφορά δε.

Οι αγρότισσες χρειάζονται ισχυρά δίκτυα και ηγεσία για τη δημιουργία ενός πιο περιεκτικού και πιο δίκαιου θα λέγαμε γεωργικού τοπίου, για να τους δοθεί η ευκαιρία να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους και να συμβάλουν σημαντικά στην παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια.




Σήμερα γιορτάζουν οι αγρότισσες. Οι γιαγιάδες, οι μάνες, οι αδερφές, οι σύζυγοι, οι φίλες μας .
Σήμερα γιορτάζουν οι γυναίκες που με τον ιδρώτα τους μεγάλωσαν γενιές, έχτισαν οικονομίες και στήριξαν οικογένειες.
Σήμερα τις τιμούμε και τις ευχαριστούμε για όλα αυτά που μας προσέφεραν και θα προσφέρουν ...


Σωτηρούλα Ευθυμιάδου
Νέα Αγρότισσα – Παραγωγός Μελιού
Μελισσοκομική Εταιρία Μελλάς / Mellas Honey Company




ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΛΠ ΜΗ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ :

E MAIL: mellas.honeyco@gmail.com
WA BUSINESS: +30 6943796019

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6943796019


ΑΓΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΛΙ <<ΜΕΛΛΑΣ>>
Το καλύτερο μέλι της ελληνικής υπαίθρου απευθείας από τις κυψέλες μας στο πιάτο σας

Σχόλια