ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΠΑΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΛΙ…?



🍯Αρχικά, αγοράζουμε μέλι τυποποιημένο και μάλιστα σε συσκευασία που να αναγράφει όλα τα απαραίτητα στοιχεία νομής και παραγωγού. Στην ετικέτα θα πρέπει να αναγράφεται η λέξη «μέλι», το είδος της νομής, η ελληνική προέλευση, τα στοιχεία του παραγωγού/συσκευαστή/εμπόρου, η ημερομηνία λήξης (διάστημα 2 ετών) και το καθαρό βάρος. Δεν αγοράζουμε μέλια χωρίς όλα, μα όλα τα στοιχεία!

🍯Επιλέγουμε περιέκτη/ δοχείο κατάλληλο για τρόφιμα και όποια και αν είναι η επιλογή μας θα πρέπει να φυλάξουμε το μέλι σε σκοτεινούς χώρους, μακριά από το φως, όπως ακριβώς στην κυψέλη, καθώς εκεί συντηρείται καλύτερα.

🍯Το μέλι δεν χαλάει. Αν το προφυλάξουμε διατηρώντας το σε καθαρούς, σκοτεινούς χώρους, μπορεί να κρατήσει αρκετά χρόνια. Έπειτα από 2-3 χρόνια αλλοιώνονται κάποια από τα χαρακτηριστικά του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι βρώσιμο.

🍯Τα ανθόμελα είναι λεπτόρρευστα, ανοιχτόχρωμα, αρωματικά και διαυγή, ενώ τα μέλια από μελιτώματα είναι πιο παχύρρευστα και από θαμπά έως καθόλου διαυγή. Είναι πιο βαριά και πυκνά, αλλά και περισσότερο θρεπτικά.

🍯Η κρυστάλλωση δεν αποτελεί δείκτη νοθείας ή καθαρότητας και δεν αλλοιώνει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του μελιού. Είναι απολύτως φυσικό φαινόμενο, που όμως σχετίζεται με τη βοτανική του προέλευση.

🍯Επιλέγουμε μέλια από παραγωγούς που εμπιστευόμαστε …

🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝

Ας μην ξεχνάμε ότι το μέλι είναι η αυθεντική ουσία ενός τόπου… είναι το απόσταγμα της φύσης σε γεύση, χρώμα και άρωμα…

🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝

#μέλι #ελλάς #μελλάς🇬🇷 #το_καλύτερο_μέλι_της_ελληνικής_υπαίθρου #απευθείας_από_τις_κυψέλες_μας_στο_πιάτο_σας #ελληνικό_προϊόν #ανώτερη_ποιότητα_τροφής #ενσυνείδητηδιατροφή #βιωσιμότητα #ακολουθήστε_μας_για_περισσότερα

ΠΗΓΗ - mellas_honeyco





ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΛΠ ΜΗ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ :

E MAIL: mellas.honeyco@gmail.com
WA BUSINESS: +30 6943796019

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6943796019


ΑΓΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΛΙ <<ΜΕΛΛΑΣ>>
Το καλύτερο μέλι της ελληνικής υπαίθρου απευθείας από τις κυψέλες μας στο πιάτο σας


Σχόλια